Tilápia filé avokádós cukkinivel

Hozzávalók:
(2 adag)
4 szelet tilápia filé (kb. 350 g)
2 avokádó
400 g cukkini
1 citrom
2 dl natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj spray
só
őrölt fekete bors
szárított oregano
szárított bazsalikom
szárított majoranna
Tápérték (1 adag/db):
430
kcal
42.4
g
21.6
g
13.2
g
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A lecsepegtetett halfiléket sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük fokhagymanyomón áttört fokhagymával, megszórjuk a zöldfűszerekkel és meglocsoljuk citromlével. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a halszeleteket, befújjuk olívaolajjal és az előmelegített sütőbe toljuk 12 percre. Ezalatt elkészítjük a köretet. Az alaposan megmosott cukkinit nyersen zöldségspirálozó (vagy zöldséghámozó) segítségével spagetti tészta alakúra formázzuk. Az avokádókat kettévágjuk, eltávolítjuk a magokat, majd kikanalazzuk a húsukat. Villával pépesítjük, majd sóval, borssal és tört fokhagymával ízesítjük. Kevés citromlét csepegtetünk hozzá (ettől megőrzi világoszöld színét) és hozzákeverjük a natúr joghurtot is.A cukkini tésztát összekeverjük az avokádókrémmel, majd a frissen sült tilápia filével tálaljuk. Egy szelet citromkarikával és friss zöldfűszerrel díszítjük.