Még üres a kosarad

Nézz körül a legújabb termékeim között!

Irány a webshop

Tilápia filé avokádós cukkinivel
image/svg+xml image/svg+xml

Az avokádós szósz különleges ízhatást kölcsönöz ennek az igazán fitt ételnek.
Tilápia filé avokádós cukkinivel

Hozzávalók:

(2 adag)

4 szelet tilápia filé (kb. 350 g) 
2 avokádó 
400 g cukkini 
1 citrom 
2 dl natúr joghurt 
3 gerezd fokhagyma 
olívaolaj spray 
só 
őrölt fekete bors 
szárított oregano 
szárított bazsalikom 
szárított majoranna

Tápérték (1 adag/db):

Energia:

430
kcal

Fehérje:

42.4
g

Zsír:

21.6
g

Szénhidrát:

13.2
g

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A lecsepegtetett halfiléket sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük fokhagymanyomón áttört fokhagymával, megszórjuk a zöldfűszerekkel és meglocsoljuk citromlével. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a halszeleteket, befújjuk olívaolajjal és az előmelegített sütőbe toljuk 12 percre. Ezalatt elkészítjük a köretet. Az alaposan megmosott cukkinit nyersen zöldségspirálozó (vagy zöldséghámozó) segítségével spagetti tészta alakúra formázzuk. Az avokádókat kettévágjuk, eltávolítjuk a magokat, majd kikanalazzuk a húsukat. Villával pépesítjük, majd sóval, borssal és tört fokhagymával ízesítjük. Kevés citromlét csepegtetünk hozzá (ettől megőrzi világoszöld színét) és hozzákeverjük a natúr joghurtot is.A cukkini tésztát összekeverjük az avokádókrémmel, majd a frissen sült tilápia filével tálaljuk. Egy szelet citromkarikával és friss zöldfűszerrel díszítjük.