Fitt tiramisu

Hozzávalók:
(2 adag)
A piskótához:
25 g zabliszt
1 tojás
15 g eritrit
A krémhez:
50 g sovány túrókrém
1 dl kókusztejszín (hideg)
1 dl feketekávé
40 g eritrit
1 evőkanál vanília aroma
cukrozatlan holland kakaópor
Tápérték (1 adag/db):
167
kcal
8.3
g
9.1
g
11
g
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojást szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük az eritrittel, a zabliszttel és kb. fél dl vízzel. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a többi hozzávalóhoz keverjük anélkül, hogy összetörne. Sütőpapírral bélelt kicsi tepsibe öntjük, majd az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A krémhez villával összetörjük a túrót, majd hozzáadunk 30 g eritritet, 3 evőkanál fekete kávét és a vanília aromát. A kókusztejszínt habverővel kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a túrókrémmel. A maradék 10 g eritritet a fekete kávéba keverjük, majd ebbe áztatjuk a megsült és felkockázott piskótát.
2 csatos befőttes üvegbe vagy üvegpohárba rétegezzük a tiramisut. Először egy réteg kávéba áztatott piskóta, majd egy adag krém, végül megszórjuk cukrozatlan kakaóporral. Ezt a pohár tetejéig ismételjük. Fogyasztás előtt hűtőben 2 órát pihentetjük.